Partnerské matrace dobre poslúžia nielen zamilovaným

Volajú vaše matrace v manželskej posteli po výmene? Než sa rozhodnete pre konkrétne modely, prečítajte si náš článok. Presvedčíme vás, že aj keď máte s partnerom každý iné požiadavky na tuhosť matraca, môžete obidvaja spať pohodlne vedľa seba, dokonca v rovnakej výške.

Kompromis nemusí byť jediným riešením

Pri výbere nových matracov do dvojlôžok býva častým problémom nezhoda v požiadavke na tuhosť matraca. Je správne, keď každý trvá na svoje obľúbenej tuhosti, lenže vami vybrané matrace väčšinou nemajú rovnakú výšku. To je zásadný nedostatok pri každodennom spaní.
Zvyčajne to končí tak, že jeden z partnerov ustúpi a vyberie si rovnaký matrac. Možno to upevní ich spoločné spolužitie, ale zdravý a pohodlný spánok jednému z nich tento kompromis určite neprinesie. A pritom praktické a jednoduché riešenie ponúkajú partnerské matrace! Niekedy sa nazývajú aj "obojstranné", pretože umožňujú spanie na oboch stranách. Jedna je mäkšia, druhá tvrdšia a v tom je obrovská výhoda. Keď si manželia kúpia dve partnerské matrace, každý z nich si bez obáv môže vybrať svoju obľúbenú tuhosť. V posteli ich potom položia vedľa seba a výška zostane úplne rovnaká!

Veľmi obľúbený je napr. Luxusný rodinný matrac Super Fox sa sedemzónovou profiláciou.

Partnerské matrace pre celú rodinu

Praktické využitie nachádzajú partnerské/obojstranné matrace aj na jednolôžkach. Sú ideálne napr. pre nastávajúce mamičky, ktorým s rastúcim bruškom porastie aj ich váha a potrebujú spať na tvrdšom podklade. Až bude bábätko na svete, jednoducho matrac obrátia a vrátia sa k svojej obľúbenej mäkšej tuhosti. Podobné je to aj u detí. Keď sú menšie, pre správny rast svojej chrbtice využijú radšej mäkšiu stranu, s pribúdajúcim vekom a váhou potom tú tvrdšiu. A vy ušetríte za nákup nového matraca.

Prečo neodporúčame spoločný matrac

Najprv ale pár slov k spoločnému matracu. Pohodlný spánok na ňom má niekoľko prekážok:

  • rozdielna váha
  • rozdielne vnímanie tuhosti
  • rozdielny zdravotný stav

Stručne povedané - iný matrac by mal mať stokilový muž a iný žena s polovičnou váhou a s problémami s opuchmi nôh. Na matraci, ktorý je vhodný pre jedného, ​​sa druhý pohodlne a zdravo nevyspí.
Okrem toho, spoločný matrac nie je vhodný ani pre polohovacie rošty. Keď si jeden chce čítať so zdvihnutými chrbtom a druhý nie, je tu problém.